_B7A0511_DAY_4_Debre_Zeit

AQ Roses Bishoftu/Debre Zeit

Geteelt op de hoogvlakte van Ethiopië

Sinds 2022 telen wij bloemen op onze tweede locatie in Debre Zeit/Bishoftu. Deze kwekerij is gelegen op bijna 2000 meter boven zeeniveau. De focus op deze kwekerij ligt op het produceren van de mooie rozen met grote bloemknoppen en felle kleuren.

Debre Zeit is gelegen op de hoogvlakte van Ethiopië, omgeven door een aantal bijzondere kratermeren. Het is het hart van de Oromese cultuur en dient als decor van het grootste culturele feest van het jaar: Irreeccha.

Top kwaliteit bloemen in de mooiste kleuren

Op de kwekerij in Debre Zeit zijn vooral grootbloemige rozen geselecteerd met een knopgrootte van minimaal 5cm. De soorten zijn stuk voor stuk geselecteerd om dat ze net even specialer zijn: Een witte roos met een uitstekende bloei op de vaas, een fluweel rode roos die het vergelijk met de mooiste rode rozen aan kan. Of juist een bloem met een bijzonder kleurenspel van oranje met rode vlammen.

 

Oog voor detail

Dagelijks staat alles in het teken van telen van een superieure bloem. Dit begint bij het selecteren van de beste rassen. In de kassen zijn wij continue bezig om de de rozen zo gezond mogelijk op te laten groeien. Een gewas in balans resulteert in de beste kwaliteit rozen!

Bewust oogsten wij onze rozen iets rijper. Hierdoor krijgen onze rozen nog mooiere kleuren en bloeien ze mooier open op de vaas. Met de grootste zorg worden de bloemen verpakt. Alleen de mooiste rozen worden naar Europa opgestuurd.