Onze reis
Kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap

Onze locaties in Ethiopië

Rosa Plaza teelt bloemen op twee locaties in Ethiopië. De kwekerijen zijn gelegen op verschillende hoogtes, waardoor we in staat zijn om een brede range aan verschillende rassen te telen.  Op beide kwekerijen wordt dagelijks met dezelfde passie en energie gewerkt aan een topproduct.

AQ Roses Ziway

De kwekerij waar ons Ethiopische avontuur is begonnen!

AQ Roses Bishoftu/Debre Zeit

Speciaal ingericht voor top kwaliteit bloemen

Onze locatie in Nederland

Rosa Plaza teelt bloemen op twee locaties in Ethiopië. De kwekerijen zijn gelegen op verschillende hoogtes, waardoor we in staat zijn om een brede range aan verschillende rassen te telen.  Op beide kwekerijen wordt dagelijks met dezelfde passie en energie gewerkt aan een topproduct.

Rosa Plaza Aalsmeer

Eigen verwerking maakt het verschil

De reis
van onze bloemen

Focus op kwaliteit: van kas tot vaas 

Onze bloemen worden dagelijks met de grootste precisie geoogst, waarna ze zo snel mogelijk naar de schuur getransporteerd worden. Daar staat een team klaar om de rozen te sorteren op lengte en kwaliteit en de bossen klaar te maken. 

Nadat de bloemen zijn gebost, worden deze direct op water met voorbehandelingsmiddel in de koelcel geplaatst. De volgende ochtend worden de rozen ingepakt in dozen, om naar het vliegveld getransporteerd te worden.

Dagelijks verzenden wij onze bloemen per vliegtuig naar Europa, waarna deze op onze locatie in Aalsmeer verwerkt en verder gedistribueerd worden.

Kwaliteit

Elke bos bloemen moet de consument positief verrassen. Dat is ons belangrijkste doel. Iedere medewerker zowel in Ethiopië als Nederland doet dagelijks zijn uiterste best voor dit resultaat. 

De rozen van Rosa Plaza kenmerken zich door een uitstekend vaasleven van minimaal 12 tot 14 dagen. Wij maken bewuste keuzes in de teelt om een topproduct te garanderen. In dat proces doen we geen concessies: kwaliteit is heilig!

Een voorbeeld is dat we onze bloemen iets verder open knippen. Hierdoor heeft de roos meer energie om op de vaas volledig open te bloeien. 

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een van de peilers van het succes van Rosa Plaza. Uiteraard streven wij ernaar om dagelijks een betrouwbaar product te leveren. Maar betrouwbaarheid gaat wat ons betreft nog veel verder.

Niet alleen moet ons product elke levering goed zijn, maar deze moeten ook volgens de afgesproken specificaties op het juiste moment aangeleverd worden.    

Betrouwbaarheid betekent ook dat wij ervoor kiezen om met onze partners een uitgebreide samenwerking aan te gaan. 

Vakmanschap

Wij zijn ervan overtuigd dat wij een stap verder gaan om het beste uit onze teelt te halen. Dagelijks is ons team van bevlogen en enthousiaste medewerkers aan de gang om de mooiste rozen te telen. De combinatie van ons Ethiopische management  en Nederlandse teelspecialisten met ‘groene vingers’ resulteert in een winnende formule. 

Bloemen zijn een levend product geteeld in een veranderende omgeving.  Wij gaan de uitdaging aan om elke dag een stapje beter hierop in te kunnen spelen.  

Passie

Elke dag het beste product willen produceren en leveren. Dat is de drive die ons bedrijf kenmerkt. Met als belangrijkste doel dat elke bos bloemen de ontvanger twee weken lang plezier geeft. 

De roos is het symbool van liefde en passie. Hierbij past de positieve energie die wij dagelijks in ons product leggen. 

 

In harmonie met natuur

We werken continue aan het optimaliseren en verbeteren van het productieproces van onze bloemen. Hierbij zijn wij overtuigd van het principe dat onze gewassen in balans moeten zijn, boven en onder de grond. Uiteindelijk leidt dit tot een minimale belasting van mens en milieu.

Onze missie

Het produceren van kwaliteitsbloemen met de grootste aandacht tijdens het gehele productie en post-harvest proces. Elke bloem moet stuk voor stuk meer dan aan de verwachtingen voldoen.

Iedereen op en rond onze kwekerijen heeft de verantwoordelijkheid om een positieve werkomgeving te creëren. Een positieve werkomgeving zorgt voor blije en tevreden medewerkers en dit resulteert in een beter product.

Rosa Plaza doet altijd zijn uiterste best om de milieu impact te minimaliseren door vooruitstrevend te zijn op het gebied van IPM en geavanceerde bemesting en gewasbescherming methoden.

Omdat Rosa Plaza en AQ Roses een voorbeeld in de sector wil zijn, zullen wij altijd voldoen aan de verschillende leidende sociale- en milieucertificaten in de sector.

Missie
& Visie

Onze visie

Door een combinatie van kwaliteit, betrouwbaarheid en vakmanschap wil Rosa Plaza een toonaangevende bloemenkwekerij zijn. De passie waarmee wij werken resulteert in de mooiste bloemen. 

Rosa Plaza heeft als doel door continue innovatie de impact op het milieu te verminderen. 

Rosa Plaza wil een actieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de Ethiopische economie, door veel banen te creeëren, bij te dragen aan de exportbalans, en een voorbeeld voor andere bedrijven te zijn door onze groep medewerkers op de juiste manier te behandelen en aan te sturen.  

Rosa Plaza geschiedenis

Opgericht op de Noord Hollandse klei, uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde rozenkweker. De roots van ons bedrijf vormen nog steeds een dagelijkse inspiratiebron. Hier zijn onze kernwaarden ontstaan, die nog steeds de peilers onder ons bedrijf zijn.

1975

Wim Ammerlaan sr begint samen met zijn broer Emiel een rozenkwekerij in het Noord-Hollandse Rijsenhout. In de jaren 80 ligt de focus op kleinbloemige rozen, zoals de Mercedes, Motrea en Carolien.

1999

In 1999 start Emiel een eigen bedrijf waarna Wim en Mieke eigenaar worden van het bedrijf in Rijsenhout. Enkele jaren later vindt er een uitbreiding plaats. Het assortiment veranderde naar middelgrootbloemige rozen zoals Passion, Sphinx en Splendid Renate.

2006

De ontwikkeling in de rozenbranche maakt het telen van rozen in Nederland vrijwel onrendabel. Zoons Frank en Wim jr. komen in het bedrijf na hun studies Bedrijfswetenschappen en Plantenwetenschappen en gaan samen met hun ouders het grote avontuur in Ethiopië aan. Ze starten een nieuwe rozenkwekerij in Ziway op het project van Sher Ethiopia.

2008

De kwekerij in Ziway wordt uitgebreid met 20 hectare. Daarnaast verhuist de verwerking naar een eigen box in de bloemenveiling van Aalsmeer.

2022

Door de overname van de productielocatie van Dummen Orange in Debre Zeit, wordt het bedrijf uitgebreid met een tweede locatie.

Wij helpen u graag

Neem contact op
met één van onze
medewerkers

Heb je vragen over onze producten of over ons bedrijf?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.