Jaarrond productie van topkwaliteit

Onze kwekerij in Ziway is gelegen in een mooie omgeving aan de oevers van Lake Ziway in de Rift Valley. Op een hoogte van 1650 meter wordt hier een brede range aan intermediate en grootbloemige rozen geproduceerd.

Het klimaat in Ziway is zeer geschikt om jaarrond een betrouwbaar product van topkwaliteit te telen. De rozen worden geteeld in foliekassen zonder verwarming of assimilatielicht.

Geteeld in harmonie met de omgeving

Onze kwekerij in Ziway is gelegen naast het Ziway-meer, een van de Rift-Valley meren. Dat betekent dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen om vervuiling van het meer te voorkomen:

Gewasbescherming is noodzakelijk om de rozen te beschermen tegen ziekten en plagen. Jarenlange onderzoeken en testen hebben er al toegeleid dat wij 75% van de chemische middelen hebben kunnen vervangen met biologische methodes. Zo gebruiken wij natuurlijke vijanden, goedaardige schimmels en natuurlijke plantenextracten om de plagen en ziektes onder controle te houden.

Alle waterafvalstromen worden opgevangen en gefilterd in ons eigen wetlandssysteem. Na filtering is het water weer geschikt om te gebruiken in de teelt.

Alle groene afvalresten worden intern gecomposteerd en gebruikt in onze eigen kassen om de bodemstructuur te verbeteren. Ook zetten we natuurlijke middelen in om het bodemleven te versterken. Een gezonde weerbare bodem zorgt ook voor een weerbaar gewas bovenin.

Geteeld met liefde voor de mens

Ondernemen in een derde wereld land is volgens ons onmogelijk zonder het nemen van onze sociale verantwoordelijkheid. Alleen met tevreden en gezonde medewerkers kunnen wij mooie bloemen telen die met liefde en zorg zijn behandeld.

Wij bieden onze medewerkers een vast contract met goed salaris, met daaromheen allerlei extra voorwaarden. Zo bieden wij onze medewerkers gratis gezondheidszorg, onder meer in onze eigen kliniek.  Wij betalen de schoolkosten voor kinderen van onze medewerkers. Daarnaast krijgen onze medewerkers alle mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen via cursussen en avondstudies.

AQ Roses Ziway is Fairtrade gecertificeerd. Dat betekent dat over elke als Fairtrade verkochte roos een bedrag ter beschikking komt aan onze Fairtrade Premium Committee voor allerlei projecten.