Rosa Plaza Verpakking

Bloemenhoes voor de toekomst

Moeten we hoezen van plastic gebruiken? Wat kunnen we doen om de impact van onze hoezen op het milieu te verminderen?

De afgelopen jaren hebben we onszelf ten doel gesteld om onze bloemenhoezen opnieuw te ontwikkelen. Moeten we hoezen van plastic gebruiken? Wat kunnen we doen om de impact van onze hoezen op het milieu te verminderen?

Een van onze conclusies was dat een hoes er niet alleen mooi uit moet zien, maar ook een zeer belangrijke rol heeft om het product vers te houden en te beschermen tijdens de hele toeleveringsketen. Naar onze mening hebben alternatieven zoals hoezen van papier (vaak met een plastic coating) of hoezen van biologisch afbreekbaar materiaal niet de juiste eigenschappen voor onze koudeketen en zijn ze niet altijd een duurzamere optie. Daarnaast vonden we dat ook de beschikbare producten met gerecycled materiaal nog niet aan onze verwachtingen voldeden. Tot nu!

In nauwe samenwerking met onze leverancier Dillewijn Zwapak BV hebben we een nieuwe hoes kunnen ontwikkelen die gemaakt is van 70% consumenten gerecycled polypropyleen (PCR PP) materiaal. Deze sleeve heeft bijna dezelfde eigenschappen als BOPP sleeves gemaakt van virgin materiaal: 100% transparant, dezelfde stijfheid, niet rekbaar. En heel belangrijk: compatibel met onze verpakkingsmachines. Een enorme stap vooruit!

Met trots kunnen we melden dat we de eerste teler zijn die deze nieuwe ontwikkeling heeft toegepast. Deze week hebben we de eerste hoezen van PCR PP in gebruik genomen. Dit jaar zullen we stap voor stap volledig overstappen op deze PCR hoezen.

Daarnaast hebben we ook het design van onze hoezen aangepast. Op basis van onze nieuwe huisstijl hebben we een nieuw ontwerp ontwikkeld dat toekomstbestendig en milieuvriendelijker is: Minder inktgebruik en makkelijker te scheiden in recycleprocessen. Erg blij met het resultaat!

Deel dit bericht:

Andere verhalen

Een nieuwe website en look & feel

Niet alleen een aanpassing van de buitenkant, maar ook de start van een vernieuwende aanpak.

Elk jaar een stapje beter

Hoe wij onze gewasbescherming steeds milieuvriendelijker maken

Het belang van extra support voor onze Ethiopische medewerkers

Waarom we onze medewerkers ondersteunen in deze lastige economische tijden