Het belang van extra support voor onze Ethiopische medewerkers

Waarom we onze medewerkers ondersteunen in deze lastige economische tijden

Het zijn economisch lastige tijden in Ethiopië. Grote inflatie en een tekort aan harde valuta zorgen ervoor dat basisbehoeftes steeds duurder zijn geworden. Het land krabbelt langzaam weer op na de burgeroorlog, maar de economische situatie staat nog altijd onder druk. Onze medewerkers hebben hier dagelijks last van. Voedselprijzen exploderen en veel andere spullen zijn niet eens verkrijgbaar.

Naast dat we jaarlijks de salarissen elk jaar stevig verhogen om de inflatie bij te benen, proberen we onze medewerkers ook op andere manieren te ondersteunen. Op de kwekerij in Debre Zeit bieden we gesubsidieerde maaltijden aan in de eigen kantine. Hier staat een groep dames elke dag ontbijt en lunch te bereiden, waar onze medewerkers graag gebruik van maken.

In Ziway is de situatie weer wat anders. Omdat dit dorp verder van de hoofdstad afligt, heeft het weer zijn eigen problematiek. Waar we in het westen naar de supermarkt in het volgende dorp/stad gaan als de plaatselijke supermarkt te prijzen verdubbeld, is dat op het platteland van Ethiopië veel lastiger. Daar wordt dan ook regelmatig misbruik van gemaakt door schaarste te creëren. Door als bedrijf centraal basisitems als zonnebloemolie, meel en dergelijke in te kopen, en deze gesubsidieerd te verstrekken aan onze medewerkers, kunnen ze de kosten van het levensonderhoud onder controle houden.

Uiteindelijk als onze medewerkers moeite hebben om rond te komen, en daardoor slecht en ongezond eten, heeft dat ook voor ons bedrijf een averechts effect. Door een goede beloning en uitstekende secundaire extra’s zien we dat onze medewerkers gezond en gemotiveerd aan de slag blijven om dagelijks de mooiste bloemen te maken.

Deel dit bericht:

Andere verhalen

Bloemenhoes voor de toekomst

Moeten we hoezen van plastic gebruiken? Wat kunnen we doen om de impact van onze hoezen op het milieu te verminderen?

Een nieuwe website en look & feel

Niet alleen een aanpassing van de buitenkant, maar ook de start van een vernieuwende aanpak.

Elk jaar een stapje beter

Hoe wij onze gewasbescherming steeds milieuvriendelijker maken